Bel voor een afspraak:
06-28649045 / 010-8183115

Klankschaal

Klankschalen vinden hun herkomst in Tibetaanse boeddhistische gebieden (in verschillende gebieden van de Himalaya) .Van oorsprong dienden ze als voedingsschalen, slaginstrumenten en offerschalen. Daarnaast boden ze een helpende hand bij het mediteren en brachten rust met hun zingende geluiden. Ze werden gebruikt bij rituelen in tempels. Een klankschaalmassage stimuleert het lichaam om zelfstandig zijn gezonde trillingen terug te vinden, zodat ons lichaam zichzelf kan herstellen. Het ordent en harmoniseert.

Een klankschaal geeft een harmonieus geluid wanneer je er tegen aan slaat met een speciale klopper. De schaal gaat dan ook trillen en soms is de trilling zo krachtig dat je deze met het blote oog kunt zien. Je voelt de trilling dan als het ware door je heen gaan. Deze trilling is krachtig en verplaatst zich snel door je lichaam. En omdat ons lichaam voor meer dan 80% uit vocht bestaat, kun je je misschien voorstellen dat de trillingen van de klankschaal al dat water in beweging zetten. Het gevolg is een innerlijke massage.

Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Wanneer je niet lekker in je vel zit, gestresst bent of lichamelijke klachten hebt is deze lichaamseigen trilling verstoord. De klankschaalmassage kan helpen om je lichaam weer in zijn eigen trilling en beweging te zetten.

Het duurt soms wel tot 24 tot 48 uur voordat de trilling is uitgewerkt en het lichaam zijn eigen trillingsfrequentie weer heeft aangenomen. De klankschaal werkt zo ook in op de spierlagen van het lichaam, dus ook op de gevoelens van stress of spanning. Door de trilling vermindert de spanning in de spieren.

De klankschaal is geen tovermiddel; het is een hulpmiddel. Veel mensen ervaren rust en ontspanning na een klankschaalmassage. Vooral als je gewend bent om veel te denken hoor ik wel terug dat mensen het gevoel hebben dat ze eindelijk meer leegte en ruimte voelen in hun hoofd. Soms voelen mensen zich ook ontzettend moe. Alsof de moeheid dan niet meer te negeren is. Bijkomend kan zijn dat door de trillingen van de klankschaal allerlei klachten verminderen, bijvoorbeeld een verstopte neus, een stijve rug of menstruatiepijnen.

Een klankschaalmassage is een eenvoudige, klankvolle manier om jezelf zorg en aandacht te geven. Je kunt er mee in balans komen en blijven.

Eigenlijk moet je niet te veel vertellen over klankschalen, dit moet je gewoon zelf ervaren.

Wilt je ook ervaren wat de klankschalen je kunnen brengen?

Ik kan de klankschalen combineren met de ontspanningsmassage en reken hier niets extra's voor. Geef voor aanvang van de massage even aan dat je de massage wilt combineren met de klankschalen. En een klankschaal massage zelf kan natuurlijk ook. Dan valt het onder een deel/reflex en stoel massage.