Bel voor een afspraak:
06-28649045 / 010-8183115

Babymassage

De taal en gevoel van aanraken.

Aanraking is van levensbelang, zonder aanraking kwijnt een baby weg. Via zijn huid ervaart een baby de wereld omzich heen, en krijgt hij indrukken door. De huid is hierdoor het ideale, communicatie middel tussen ouders en kind. Intuitief weten we allemaal hoe belangrijk,aanraking voor een (ongeboren)baby is.

Tijdens de zwangerschap legt een vrouw vaak al automatisch, haar handen op haar buik. En wie een baby ziet, heeft instinctief de neiging, hem zachtjes aan te raken. In de eerste levensjaren van de baby blijft omhullende, en zorgzame aanraking extreem belangrijk.


Nogmaals via zijn huid verkent een kind de wereld. Hij voelt zijn eigen lichaams grenzen, en neemt er als een spons singalen mee op. Wordt een baby op een zachte en liefdevolle manier aangeraakt, die goed op hem is afgestemd. Dan ervaart hij zijn omgeving als veilig en geborgen.

Bij een babymassage (workshop) ga je je nog meer verdiepen in de singalen van je baby, van wanneer en hoe je door zorgvuldige aanraking. Je ook kunt helpen om de energie van je baby in balans te brengen.


Tegenwoordig zijn er vele olieën verkrijgbaar van zwitsal (lavendel) tot weleda (calendula). Als je weet waar je op moet letten bij een babymassage, is een babymassage eigenlijk ook gewoon rustig strelen met olie.

Voor meer informatie mag/kan je me altijd bellen of mailen.