Bel voor een afspraak:
06-28649045 / 010-8183115

Reflexologie

Reflexologie is al duizenden jaren oud. De oudste bewaard gebleven bronnen van deze techniek, zijn muurschilderingen uit 2330 voor Christus, in het graf van de geneesheren in Sakkara in Egypte. Een tafereel laat mensen zien die aan hun voeten en handen worden behandeld.

Reflexologie is een veilige massagetechniek, die wordt toegepast aan de buitenkant van het lichaam. Door druk uit te oefenen op specifieke reflexpunten op voeten en handen wordt de gezondheid bevorderd. Elk reflexpunt komt overeen met een deel van het lichaam. Alles aan de rechterkant van het lichaam komt overeen met de reflexpunten op de rechterhand en -voet. Alles aan de linkerkant komt overeen met de linkerhand en -voet.

De edelsteengriffels die ik gebruik, een idee dat ontwikkeld is door Ewald Kliegel, blijken zeer werkzaam bij de massage van zowel de reflexzones, als ook het vitaal-lichaam.

Reflexologie kan worden toegepast in combinatie met andere praktische massagevormen,zoals ontspanningsmassage, aromatherapie, reiki,klankschaal,chakra healingsmassage, en zit natuurlijk in de Heleens Massage verwerkt.

Edwald Kliegel is een edelsteen deskundige die vele boeken over reflexzone massages heeft geschreven.