Bel voor een afspraak:
06-28649045 / 010-8183115

Reiki

Het Japanse woord voor ‘universele levensenergie’. Reiki is de energie die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze energie loopt door de meridianen die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Bij een Reiki behandeling word de energie via de handen aan de ontvanger doorgegeven. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als een soort doorgeefluik. De gever geeft dus niet haar eigen energie aan de ontvanger maar geeft de universele energie door.

Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn mogelijk). Andere woorden voor levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. De gever is beschermd tegen het overnemen van negatieve energie van de ontvanger tijdens de behandeling. Met een Reiki behandeling krijgt de ontvanger energie en het is aan de ontvanger wat hij of zij daarmee doet.

Een Reiki behandeling kun je bij wijze van spreken iedere dag ontvangen. Tijdens de behandeling wordt de energie weer ‘gelijkgetrokken’ in het lichaam. Met de drukte in ons samenleving beleven we iedere dag voldoende om uit balans te raken.

Meestal geef ik Reiki al door tijdens een massage, maar niet over de kleding heen. Als je naar wens in een massage reiki energie wil ontvangen geef dat even van te voren aan. Het kost niets meer, het gaat bij de gecombineerde massage (Heleens massage) alles in een. Reiki zet aan tot zelf genezing, maar het kan geen arts vervangen. Bij lichamelijke klachten een arts raad plegen.